2024. gada 13. augustā svinīgā pasākumā kinoteātrī “Apollo Star Lounge” (tirdzniecības centrā “Akropole”) notika Latvijas Tirgotāju asociācijas balvas “Gada prece 2023” pasniegšanas ceremonija.
Mediji par mums
Aktualitātes un ziņu raksti par mums
- “Gada prece 2023” titulu saņem divi RGK produkti
-
Rēzeknes gaļas kombinātam 2.vieta Latgales reģiona darba devēju TOPā 2023
19/04/2024Rēzeknes gaļas kombinātam 2.vieta Latgales reģiona darba devēju TOPā 2023Lasīt vairāk
Ikgadējā CV-online aptaujā “TOP darba devējs 2023” SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” (RGK) ir saņēmuši augstu novērtējumu un jau otro gadu pēc kārtas saglabā 2. vietu nominācijā “Top Darba devējs Latgales reģionā 2023”.
Rēzeknes gaļas kombināts izsaka lielu pateicību katram, kurš balsoja, kā arī katram, kurš ikdienā iegulda lielu un pat smagu darbu uzņēmuma atpazīstamībā, attīstībā un izaugsmē!
Par uzņēmumu. RGK pašlaik strādā vairāk nekā 550 darbinieku. Lai uzlabotu darba un emocionālo vidi uzņēmumā, ieviesta nominācija “Mēneša darbinieks”, kuras ieguvējs saņem nelielu pateicības dāvanu uzņēmuma produkcijas veidā. Dāvanas visiem produkcijas veidā arī tiek sarūpētas Jāņos un Ziemassvētkos. Arī darbinieku bērni Ziemassvētkos saņem saldās dāvanas un ielūgumu uz apmaksātu izrādi. RGK kolektīvam tiek piedāvāta veselības apdrošināšana (darbinieki maksā paši, bet ar izdevīgākiem nosacījumiem) un ik dienu viņu pusdienu galdā ir plašais RGK produkcijas klāsts. RGK domā un atbalsta arī savu darbinieku pašizaugsmi un kvalifikācijas paaugstināšanu, apmaksājot seminārus un kursus. Noteiktos amatos tiek kompensēta degviela un piešķirts darba auto. Lai radītu pozitīvu darba vidi, RGK iespēju robežās modernizē un labiekārto darba vietas, veicina starptautisku un iekļaujošu darba vidi, veido pozitīvas darba attiecības darbinieku vidū, nepārtraukti tiek investēts ražošanas līdzekļos, būvniecībā un tehnoloģiju attīstībā.
Zināšanai. Par Latvijas labāko darbavietu 2023. gadā Latgales reģionā atkārtoti tika atzīts maizes ražošanas uzņēmums AS “Latvijas maiznieks”, kurš saņēma 30,8% šīs kategorijas respondentu balsu. Par RGK nobalsoja 8,6% respondentu. Savukārt 3. vietā ierindojās AS “Latgales piens”, par kuru nobalsoja 7,3% respondentu.
“TOP darba devējs” ir Latvijā ietekmīgākais, plašākais un populārākais ikgadējais labāko un iekārotāko darba devēju tops un reitingu datubāze Latvijā, kas balstās uz darba ņēmēju (kandidātu, esošo un bijušo darbinieku) vērtējumiem.
-
Rēzeknes gaļas kombināts un Cēsu gaļas kombināts Starptautiskajā pārtikas un dzērienu izstādē ANUGA
01/11/2023Rēzeknes gaļas kombināts un Cēsu gaļas kombināts Starptautiskajā pārtikas un dzērienu izstādē ANUGALasīt vairāk
No 7. līdz 11. oktobrim Ķelnē, Vācijā norisinājās pasaulē lielākā pārtikas un dzērienu izstāde ANUGA, kurā piedalījās arī Rēzeknes gaļas kombināta un Cēsu gaļas kombināta komanda, pārstāvot uzņēmumus un prezentējot RGK un CGK produkciju un pakalpojumu klāstu.
Šogad ANUGA izstādē piedalījās 7 850 uzņēmumi no 118 valstīm, padarot to par garšu, ideju un iedvesmas vietu. Rēzeknes gaļas kombināts sadarbībā ar Cēsu gaļas kombinātu izmantoja fantastisko iespēju, lai apmainītos pieredzē ar nozares profesionāļiem un iegūtu atpazīstamību un atzinību Pasaules tirgū.
ANUGA izstādē Rēzeknes gaļas kombināts prezentēja savu daudzveidīgo augstas kvalitātes gaļas produktu klāstu - sākot no svaigās gaļas produktiem līdz gatavai produkcijai. Rēzeknes gaļas kombināts atstāja ilgstošu iespaidu uz apmeklētājiem un dalībniekiem ar savu produktu izcilo garšu un kvalitāti. ANUGA izstāde abiem uzņēmumiem nodrošināja unikālu iespēju iepazīties ar nozares līderiem, pircējiem un potenciālajiem sadarbības partneriem no visas pasaules. Pasākums veicināja nozīmīgas diskusijas un auglīgas sadarbības, atverot durvis jaunām tirgus iespējām. Rēzeknes gaļas kombināta un Cēsu gaļas kombināta dalība izstādē bija ne tikai burvīga iespēja prezentēt savus produktus, bet arī veidot ilgstošas sadarbības saiknes.
Izstādes ANUGA kļuvušas par dinamisku platformu inovācijām, sadarbībām un iedvesmai. Milzīgs paldies Rēzeknes gaļas kombināta un Cēsu gaļas kombināta burvīgajai komandai, kolēģiem, topošajiem un nu jau esošajiem klientiem, kā arī ikvienam stenda ciemiņam! Abi uzņēmumi ieguva apmeklētāju uzmanību un atzinību, kas apliecina uzņēmumu konkurētspēju un kvalitāti.
Rēzeknes gaļas kombināts un Cēsu gaļas kombināts turpina strādāt, attīstīties un tiekties vēl augstāk, lai sasniegtu jaunas virsotnes un turpinātu iepriecināt savus esošos un jaunos klientus!
-
Divi “Rēzeknes gaļas kombināts” produkti saņem apbalvojumu “Latvijas gada prece 2022”
28/08/2023Divi “Rēzeknes gaļas kombināts” produkti saņem apbalvojumu “Latvijas gada prece 2022”Lasīt vairāk
Ceturtdien, 17. augustā kinoteātrī Apollo Star Lounge t/c Akropolē notika Latvijas Tirgotāju asociācijas svinīgā “Gada prece 2022” balvas pasniegšanas ceremonija.
-
Rēzeknes gaļas kombinātam 2.vieta Latgales reģiona darba devēju TOPā 2022.
19/04/2023Rēzeknes gaļas kombinātam 2.vieta Latgales reģiona darba devēju TOPā 2022.Lasīt vairāk
Mēs esam ierindojušies 2.vietā Latgales reģiona darba devēju TOPā.
Pēc trīs gadu pārtraukuma esam atkal 2.vietā (2021. un 2020. gadā attiecīgi bijām 3. un 4.vietā). Un tas viss pateicoties jūsu balsīm. Pašlaik kombinātā un ar to saistītos uzņēmumos strādā vairāk kā 700 darbinieku.
“TOP darba devējs” ir Latvijā ietekmīgākais, plašākais un populārākais ikgadējais labāko un iekārotāko darba devēju tops un reitingu datubāze Latvijā, kas balstās uz darba ņēmēju – kandidātu, esošo un bijušo darbinieku – vērtējumiem. Vairāk par “TOP darba devējs 2022.” uzzini te https://ej.uz/daw4 -
Pieņemam medījumu
09/09/2022Pieņemam medījumuLasīt vairāk
SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”:
1) Iepērk medījumu gaļu un veic gaļas pārstrādi;
2) Piedāvā iespēju no Jūsu medījuma gaļas izgatavot konservus, dažāda veida žāvējumus, kupātus, desas un citus gaļas izstrādājumus. -
Aptaujā “Gada augu produkts” noskaidroti labākie 2021. gada augu valsts produkti Latvijas mazumtirdzniecības tīklu sortimentā
17/05/2022Aptaujā “Gada augu produkts” noskaidroti labākie 2021. gada augu valsts produkti Latvijas mazumtirdzniecības tīklu sortimentāLasīt vairāk
Augu valsts alternatīvas dzīvnieku produktiem ir strauji pieaugošs globālā un Latvijas tirgus segments, ko apliecina arī lielais jauno produktu skaits. Pagājušogad vien Latvijas mazumtirgotāji savā sortimentā ieviesa vairāk nekā 40 jaunus augu izcelsmes produktus. “Gada augu produkts” žūrija no tiem populārai balsošanai izvirzīja 16 finālistus atbilstoši pieejamības, novitātes un citiem kritērijiem. Aptaujā piedalījās un savu favorītu no tādiem augu valsts produktiem kā burgeri, maltā gaļa, pastēte, siers, nageti, desas, pelmeņi, jogurts, saldējums, šokolāde u.c. izvēlējās 1141 respondents. Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 69,5% aptaujāto ikdienā uzturā lieto dzīvnieku valsts produktus, un no tiem gandrīz katrs otrais – gaļu.
“Ar katru gadu arvien vairāk pircēju dažādu iemeslu vadīti lūkojas pēc dzīvnieku produktu alternatīvām. Gan ražotāji, gan mazumtirgotāji ir pamanījuši tirgus potenciālu un sākuši aktīvāk ieviest pircēju kāroto – gardus augu valsts produktus visdažādākajās kategorijās,” saka projekta vadītāja Lilita Kenta. “Tendences liecina, ka uzņēmumi turpinās palielināt apgriezienus, ieviešot arvien jaunus augu valsts produktus ne tikai lielākajos galvaspilsētas veikalos, bet arī mazajos veikalos un reģionos.”
Kā liecina 2021. gada augustā veiktā SKDS aptauja, gandrīz katrs trešais Latvijas iedzīvotājs vēlas samazināt savu gaļas, zivju, olu un piena patēriņu. Īpaši tas vērojams segmentā no 18 līdz 34 gadiem, kur 43% pauž vēlmi samazināt dzīvnieku produktu patēriņu. Sekojot šīm tendencēm, savas augu produktu līnijas jau piedāvā vairāki Latvijas gaļas produktu ražotāji – “Rēzeknes Gaļas kombināts”, “GPU Nākotne”, “Gaļas nams Ādaži”. Tāpat pērn šajā tirgus segmentā aktīvi iesaistījušies arī vairāki mazumtirgotāji, papildinot sortimentu ar daudziem jauniem ārzemēs un Latvijā ražotiem augu valsts produktiem.
Aptauja “Gada augu produkts” nosaka gada labākos jaunos augu valsts produktus, kas parādījušies Latvijas mazumtirdzniecības tīklu sortimentos. Šogad tā tiek rīkota jau trešo gadu, sniedzot patērētājiem iespēju izcelt savus favorītus jauno produktu vidū. Aptauja īstenota projekta “Augi & Draugi” ietvaros, un balsošana norisinājās no 12. līdz 23. aprīlim.
-
Neparasta kombinācija - cepamdesiņas ar avokado, gurķiem, āboliem
13/05/2022Neparasta kombinācija - cepamdesiņas ar avokado, gurķiem, āboliemLasīt vairāk
Lai jauno grilēšanas sezonu varētu izbaudīt ar jaunām garšām un emocijām, “Rēzeknes gaļas kombināts” šovasar uzsācis ražot jaunas, piecu veidu cepamdesiņas. Tās pārsteigs ne tikai ar neierastām garšu kombinācijām, bet arī ar ērto izmēru – visgardākā kumosa lielumā.
“Latvieši ir gardēži, kuri labprāt bauda tradicionālus ēdienus, bet vienlaikus viņi labprāt eksperimentē ar netipiskiem garšu salikumiem un piedzīvojumiem. Tā arī tapa mūsu jaunās cepamdesiņas – mēs salikām to, kas garšo tik daudziem – avokado, marinētas bietes, marinētus gurķus, ābolus un mocarellu, - kopā ar sulīgajām un kārdinošajām mazajām desiņām, radot garšas, kas sajūsmināja mūs pašus un ticam, ka sajūsminās arī ikvienu to baudītāju,” atklāj SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” tirdzniecības vadītāja Dina Freiberga.
Kādos garšu piedzīvojumos ved jaunās cepamdesiņas?
- Cepamdesiņas ar avokado gabaliņiem ir ar neitrālu un maigu garšu, taču avokado tām piešķir uz mēles kūstošu krēmīgumu.
- Cepamdesiņas ar marinētu biešu gabaliņiem liks sajust nedaudz asuma un pikantuma, kādu spēj radīt marinētu biešu klātbūtne.
- Cepamdesiņas ar marinētu gurķu gabaliņu patiks kraukšķinātājiem, kam patīk latviešiem tik tradicionālā marinētu gurķu garša.
- Cepamdesiņas ar ābolu gabaliņiem ir sulīga un neierasta kombinācija, kuras veiksmes noslēpums ir ābolu sulīgumā un saldenumā.
- Cepamdesiņas ar mocarellas siera gabaliņiem ir kā perfekti saskanīgs ansamblis, kurā pusmīkstais itāļu siers savienojas ar cepamdesiņas raksturu.
Kā cept?
Cepamdesiņas ir pagatavojamas burtiski 5 minūšu laikā. Tās pat nav nepieciešams kā īpaši sagatavot vai sagriezt, jo tās ir bez apvalka. Jau ražošanas procesā ir padomāts, lai desiņa maksimāli saglabātu visas savas garšas.
Tās var cept, saspraužot uz iesma vai liekot uz grila restītēm. Vēlams cept uz oglēm, izvairoties no tiešām liesmām. Labāk cept ilgāk un uz mazākas uguns, ik pa laikam pagrozot, lai tās izcepas vienmērīgi.
Un noteikti desiņas var cept arī elektriskajā grilā dzīvoklī vai mājā, lai izbaudītu vasaras garšu, pat nekurinot grilu (tās var ēst arī aukstas).
5 idejas, ar ko kopā baudīt cepamdesiņas
1) Gatavās desiņas var saspraust uz koka irbulīšiem, pa vidu liekot svaigus dārzeņus, siera kumosiņus vai maizes grauzdiņu gabaliņus.
2) Desiņas lieliski sader ar krāsainiem salātiem – sagrieziet traukā gurķus, tomātus, papriku, sīpolus vai jebkurus citus vasaras dārzeņus, pievienojiet zaļumus, sāli un garšvielas, nedaudz citrona sulas un olīveļļas. Pasniedziet kopā ar tikko grilētām cepamdesiņām!
3) Desiņu raksturu var izcelt arī ar neierastām mērcēm, tradicionāla izvēle ir tomātu vai bārbekjū mērce, taču ir vērts nobaudīt arī kopā ar persiku vai dzērveņu ievārījumu, gvakamoli vai varbūt kādu aso mērcīti.
4) Desiņu baudīšana kļūs par notikumu, ja no tām pagatavosiet hotdogus. Atvērtā maizītē lieciet cepamdesiņu pērles, kombinējiet ar dārzeņiem, salātiem, mīļāko mērci un radoša garšu meistarklase piepildīs pagalmu ar smiekliem un neatvairāmu smaržu.
5) Bet varbūt gribat mieloties pavisam latviski? Arī tas ir variants. Izvāriet vai uz grila pagatavojiet kartupeļus, uz šķīvja tos lieciet blakus desiņām un salātiem un sātīgas, bagātīgas, viegli pagatavojamas pusdienas ir gatavas.
Un kā ar šašliku?
Tradicionāli ballītēs kā pirmās uz grila “kāpj” tieši desiņas, jo tās ir ātrāk pagatavojamas un pirmās nonāk grilētāju vēderos. Patiesībā gan vajadzētu notikt otrādi – uz karstām oglēm vispirms vajadzētu cept šašliku, bet pēc tam – cepamdesiņas.
Lai kāda arī būtu jūsu iecienītākā secība, ieskatieties “Rēzeknes gaļas kombināta” sortimentā, jo nemainīgi te atradīsiet arī dažādus šašlika veidus, bez kuriem vasara nemaz nav iedomājama. Joprojām pieprasītākais no tiem ir cūkgaļas šašliks ar sīpoliem, bet jaunums veikalos – cūkgaļas šašliks barbekjū marinādē.
-
“Rēzeknes gaļas kombināts” ražotne iegūst starptautiski atzīto BRC sertifikātu
23/03/2022“Rēzeknes gaļas kombināts” ražotne iegūst starptautiski atzīto BRC sertifikātuLasīt vairāk
SIA „Rēzeknes gaļas kombināts” sertificējis gaļas atkaulošanu un atdzesētu, saldētu gaļas produktu (ieskaitot subproduktu) ražošanu no cūkgaļas, kā arī gaļas konservu ražošanu atbilstoši starptautiski atzītajam britu mazumtirdzniecības uzņēmumu asociācijas British Retail Consortium (BRC) Global Standarts for Food Safety standartam, saņemot augstāko A līmeņa novērtējumu. Sertifikāta iegūšana apliecina produkcijas kvalitāti, nekaitīgumu un tās piegādātāju uzticamību.
Iegūtais sertifikāts apliecina „Rēzeknes gaļas kombināta” izveidotās kvalitātes un nekaitīguma vadības sistēmas atbilstību, kā arī labas ražošanas un higiēnas prakses ievērošanu atbilstoši BRC standartam. Šis ir viens no prestižākajiem un stingrāk regulētajiem pārtikas kvalitātes vadības standartiem pasaulē, kas uzņēmumam paver plašas eksporta iespējas, jo liela daļa mazumtirdzniecības uzņēmumu Latvijā, kā arī citur Eiropā un pasaulē izvēlas sadarboties ar ražotājiem un piegādātājiem, kuru produkcija sertificēta atbilstoši šim standartam.
Nemainīgas kvalitātes uzturēšana un procesu pilnveidošana gaļas pārstrādes uzņēmumā ir mērķtiecīgs un regulārs darbs, kurā iesaistītas visas uzņēmuma struktūrvienības, lai parādītu uzņēmuma apņemšanos nodrošināt pārtikas nekaitīgumu, kvalitāti un atbilstību normatīvajām prasībām, kā arī spēju nepārtraukti pilnveidoties.
“Regulāri investējam darbinieku apmācībās, viņu kvalifikācijas paaugstināšanā. Ik gadu tiek izvirzīti arvien lielāki mērķi sev pašiem. Pasaulē novērtētākā sertifikāta iegūšana pavērs jaunas iespējas tirgus apgūšanai. Spēja apliecināt atbilstību pārtikas drošības standartiem ir vienlaikus arī spēja demonstrēt rūpes un augsto atbildību pret patērētāju – šis sertifikāts tam ir apliecinājums,” komentē RGK padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.
“BRC sertifikāta piešķiršanai tiek vērtēti visi ražošanai un gala produkta kvalitātei svarīgie iekšējie uzņēmuma procesi. BRC sertifikāta piešķiršana nav vienreizējs pasākums, vērtējums ik gadu tiek veikts no jauna, šādi nodrošinot ražotāja stingru uzraudzību un kvalitātes atbilstību prasībām. Pēc audita kvalitātes vērtējums atkarībā no uzņēmuma snieguma tiek paaugstināts, samazināts vai saglabāts esošais,” skaidro “Rēzeknes gaļas kombināts” pārtikas kvalitātes speciāliste Žanna Tarvide.
“Rēzeknes Gaļas Kombināts” dibināts 2001.gadā. Šobrīd pēc saražotās produkcijas apjoma tas ieņem vadošās pozīcijas Latvijā. Kopumā uzņēmums šobrīd savu produkciju eksportē uz 13 valstīm. Šobrīd uzņēmuma ražošanas vienības jau ir sertificētas atbisltoši HACCP, ISO standartiem, kā arī ir iegūts bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāts un saņemta atļauja izmantot Nacionālās pārtikas kvalitātes zīmes “Zaļā karotīte” un “Bordo karotīte”. BRC sertifikāta iegūšana ir daļa no uzņēmuma izvirzītajiem mērķiem.
-
“Rēzeknes gaļas kombināts” sāk izmantot 100% pārstrādājamu iepakojuma materiālu
15/02/2022“Rēzeknes gaļas kombināts” sāk izmantot 100% pārstrādājamu iepakojuma materiāluLasīt vairāk
SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" ir viens no lielākajiem pilna cikla gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kas mērķtiecīgi īstenojot ilgtspējīga iepakojuma attīstības politiku un veicinot videi draudzīgus sabiedrības paradumus, sācis produktiem izmantot 100% pārstrādājamu iepakojuma materiālu, tādejādi sperot soli pretī tam, lai mazinātu savu ietekmi uz vidi.
Videi draudzīgu un “zaļu” uzņēmējdarbību Latvijā diemžēl vēl nevar uzskatīt par normu, toties “AJ Power Recycling” 2020.gada veiktā aptauja liecina, ka iedzīvotāji būtu gatavi pārmaiņām un 25% respondentu atzīst, ka mainītu savus ikdienas iepirkšanās paradumus un labāk izvēlētos pārstrādājamu iepakojumu, ja būtu tāda iespēja.
“Gaļas ražotājiem šis nav viegls izaicinājums, jo pāriet uz 100% pārstrādājamu iepakojumu ir grūti – svarīgi, lai produktiem tiktu saglabāts ilgāks derīguma termiņš, lai tie izturētu zemu temperatūru, paaugstinātu mitrumu, tāpēc arī nepārstrādājamie iepakojumi tiek lietoti, lai saglabātu konkrētu produktu specifiskās īpašības,” atklāj “Rēzeknes gaļas kombināts” iepirkumu nodaļas vadītāja Alina Šepovalova, piebilstot, ka “šobrīd esam iepazinušies ar daudzu iepakojumu ražotāju sortimentu, veikuši dažādus testus, lai saprastu, kuri materiāli būtu piemēroti mūsu produkcijai. Kopumā tam visam ir labs rezultāts. Esam saņēmuši oficiālu atzinumu no Vācijas laboratorijas par dažiem iepakojumiem, ka šo materiālu var pārstrādāt, tāpēc esam nolēmuši visās jomās, kur vien tas iespējams, pāriet uz 100% pārstrādājamu iepakojumu.”
Latvijas sabiedrība pagaidām tik labi neorientējas iepakojuma materiālos un pārstrādes detaļās. Tāpat arī daudzi nepārstrādājamie iepakojumi vizuāli izskatās līdzīgi pārstrādājamiem, ko iedzīvotāji viegli var sajaukt. Tāpēc “Rēzeknes gaļas kombināts” uz etiķetēm izvietos zaļu 100% pārstrādājams simbolu, lai informētu patērētājus un atgādinātu par “zaļās” domāšanas nozīmi.
Produktus jaunajos iepakojumus veikalu plauktos jau var redzēt šobrīd, bet to maiņa ritēs pakāpeniski. Joprojām tiek testēti un meklēti labākie iepakojumu materiālu risinājumi. Uzņēmuma pārstāvji atzīst, ka tie ir lieli finansiāli ieguldījumi (divas un pat trīs reizes lielāki, ja rēķina uz vienu iepakojuma vienību) un tas ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc daudzi ražotāji nesteidz pieņemt lēmumus par pāriešanu uz dabai draudzīgāku iepakojumu. Uzņēmums cer, ka tuvāko 1-2 gadu laikā vismaz 50% savas produkcijas varēs iepakot otrreiz pārstrādājamos materiālos, tādejādi sperot soli pretī tam, lai mazinātu savu ietekmi uz vidi.
-
Trīs Ziemassvētku ēdieni, ko celt galdā
28/12/2021Trīs Ziemassvētku ēdieni, ko celt galdāLasīt vairāk
Ziemassvētku ēdiena gatavošana katrā mājā ir gaidīts brīdis. Mājoklis pieplūst ar neatkārtojamu cepeša smaržu, fonā skan mūzika, deg sveces un valda priecīgs satraukums. Ir tik svarīgi, lai viss sanāktu nevainojami. Lai tas patiešām izdotos, "Rēzeknes gaļas kombināts" apkopojis svarīgāko par svētku maltītes TOP produktiem un to, kā piešķirt tradicionāliem svētku ēdieniem nedaudz jaunas garšas nianses.
-
Vērtīga, latviska, sātīga – asinsdesa
26/11/2021Vērtīga, latviska, sātīga – asinsdesaLasīt vairāk
No ārpuses nedaudz kraukšķīga un trausla, bet iekšā – aromātiska, bagātīga un ar raksturu – tāda ir latviešu novembra ēdienkartes karaliene - asinsdesa. Pēc senām tradīcijām tā tika celta galdā, svinot ražas novākšanu, savukārt, agrāk Ziemassvētku periodā puiši pat esot sacentušies asinsdesu ēšanā. Vai tu šoruden jau mielojies ar "Rēzeknes gaļas kombināta" asinsdesu?
-
Vai vegāni var ēst desu?
07/09/2021Vai vegāni var ēst desu?Lasīt vairāk
Augu valsts uzturs, tostarp arī vegānisms, viennozīmīgi ir aktuāla 21. gadsimta tendence, kas arī pārtikas industrijai liek pielāgoties. Šobrīd jau ne tikai vegāni un veģetārieši, bet ikviens cilvēks rūpīgāk plāno savu ēdienkarti, cenšoties to padarīt maksimāli veselīgu un dabai draudzīgu. Arī “Rēzeknes gaļas kombināts” ir spēris soli šajā virzienā, radot jaunu – VEGAN – produktu līniju, kuras pamata sastāvdaļa ir zirņu olbaltumvielas.
-
Iepērkamies retāk, bet gudrāk – praktiski padomi gaļas uzglabāšanai
08/08/2021Iepērkamies retāk, bet gudrāk – praktiski padomi gaļas uzglabāšanaiLasīt vairāk
Rūpējoties par mūsu visu veselību un cenšoties iespējami ātrāk apturēt Covid-19 izplatību, valdība un mediķi aicina iedzīvotājus iespējami maz uzturēties publiskās vietās. Arī uz veikalu nevajadzētu doties katru dienu, bet mēģināt pārtikas iegādi organizēt, piemēram, vienu reizi nedēļā vai retāk. Bet kā plānot pirkumus, lai, iepērkoties retāk, nodrošinātu sev un ģimenei sabalansētu maltīti? Kā iegādāties gaļas produktus, lai tie nesabojātos un nezaudētu savu kvalitāti?
-
20 gadus uz katra latvieša galda
17/05/202120 gadus uz katra latvieša galdaLasīt vairāk
Latvijā mīt stipri ļaudis un darbojas spēcīgi uzņēmumi – tāds noteikti ir arī SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", kas gardēžus ar saviem produktiem lutina jau 20 gadu. Aplūkojot saražotās produkcijas apjomus, diezgan droši var apgalvot, ka šo gadu laikā kaut kas no Rēzeknes sortimenta ir bijis uz katra latvieša galda. Uzņēmumam ir vairāki būtiski iemesli lepoties ar paveikto.
-
Grila sezonas aktualitātes un padomi gaļas grilēšanā
30/03/2021Grila sezonas aktualitātes un padomi gaļas grilēšanāLasīt vairāk
Pavasarī arvien vairāk gribas būt un gatavot ārā, maksimāli izbaudot šī gadalaika sajūtas un smaržas – viena no tādām ir nupat grilētas gaļas aromāts. Smaržos nedaudz pēc dūmiem, nedaudz pēc svaiga gaisa, mīļākajām garšvielām un atpūtas. Lai tas viss nonāktu jūsu pagalmos un piedzīvotu garšas kārpiņu eksploziju, "Rēzeknes gaļas kombināts" nu jau 20 gadus rūpējas par pašu svarīgāko – kvalitatīvu gaļu. Kas aktuāls šosezon?
-
Jauns uztura virziens – fleksitārisms. Zini, ko ēd!
10/03/2021Jauns uztura virziens – fleksitārisms. Zini, ko ēd!Lasīt vairāk
Fleksitārisms ir salīdzinoši jauns jēdziens, kas pēc savas būtības apzīmē elastīgu pieeju veģetārismam. Daudzi pasaulē atzīti eksperti šo jau novērtējuši kā lielisku kompromisa risinājumu tiem, kuri ikdienā cenšas domāt dabai draudzīgi, tomēr uzturā vēlas lietot arī gaļas produktus, lai efektīvi nodrošinātu organismu ar visām nepieciešamajām barības vielām. Fleksitārieši uzturā lieto daudz augļu un dārzeņu, pākšaugus un graudaugus, taču viņi ēd arī gaļu – tieši tik daudz un tik kvalitatīvu, lai veselībai tā nāktu par labu. Arī "Rēzeknes gaļas kombināts" nu ir kas piedāvājams šī uztura virziena piekritējiem.
-
Kāda gaļa garšo Latvijas iedzīvotājiem?
19/11/2020Kāda gaļa garšo Latvijas iedzīvotājiem?Lasīt vairāk
95% latviešu* savā ikdienas ēdienkartē iekļauj dažāda veida gaļu, jo īpaši tās patēriņš palielinās svētku laikā, kad galdā tiek celti cepeši, pīrādziņi un dažādi citi gardumi. Dzīvojam platuma grādos, kur mums ir svarīgi ik dienas uzņemt pietiekami daudz enerģijas, viens no ātrākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir ar gaļu.
-
Ko der atcerēties plānojot ēdienreizes bērniem, kuri aktīvi trenējas
04/11/2020Ko der atcerēties plānojot ēdienreizes bērniem, kuri aktīvi trenējasLasīt vairāk
Vai arī jūsu mājās aug talantīgs un aktīvs ziķeris, kura ikdienas kalendārs ir blīvāks kā dažam labam pieaugušajam? Tad jūs noteikti zināt, ko nozīmē būt šo aktivitāšu galvenajam menedžerim un atbalstītājam, ierobežota laika nogrieznī žonglējot starp skolu, mājasdarbiem, ārpusstundu nodarbībām, treniņiem, kopīgu atpūtu ģimenes lokā un ak, jā – arī ēdienreizēm. Savā pieredzē un padomos dalīsies Inga – desmitgadīgā motosportista Rema mamma un uztura speciāliste Dana.
-
Darbinieku drošību izvirzot kā prioritāti – Covid-19 ierobežošanas pasākumi uzņēmumā Rēzeknes gaļas kombināts
04/11/2020Darbinieku drošību izvirzot kā prioritāti – Covid-19 ierobežošanas pasākumi uzņēmumā Rēzeknes gaļas kombinātsLasīt vairāk
Līdz ar otro Covid-19 izplatības vilni un saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu Latvijā, daudzi pārtikas ražošanas uzņēmumi ir pastiprinājuši drošības noteikumus. Lai mazinātu SIA Rēzeknes gaļas kombināts darbinieku, ģimenes locekļu un visas sabiedrības veselības apdraudējumu, uzņēmums ir ieviesis virkni pasākumu, kuru mērķis ir ierobežot inficēšanās risku.
Kontakti
Uzdod mums jautājumu!
Mēs parasti atbildam 24 stundu laikā!